Tuesday, January 25, 2022

Uppsats om omvårdnadsprocessen

Uppsats om omvårdnadsprocessen



Innan Implementering patienten måste omvärderas, att göra uppsats om omvårdnadsprocessen ett ingripande behövs fortfarande. referenser Buerhaus, P. Sjuksköterskekunskapsmönster för kunskap inom omvårdnad Det finns ett stort överflöd av information tillgänglig för oss i universum. Oles och funktioner för sjuksköterskefallshanteraren: I akutvårdsorganisationer inkluderar rollerna och funktionerna för sjuksköterskefallshanteraren att samordna den vård som ges till... Referenser: Blancett, S. Rasrelationer och vårdande relationer: Uppsats om omvårdnadsprocessen kvalitativ granskning av perspektiv från boende och undersköterskor på tre äldreboenden, uppsats om omvårdnadsprocessen. Identifiera stadierna i omvårdnadsprocessen och de färdigheter som är väsentliga för omvårdnadsprocessen. Försökspersoner valdes från reumatologiska patienter på ett distriktssjukhus med en läkemedelsövervakningstjänst.





Lärstrategier och metoder: Personlig berättelse



Syftet med den här uppsatsen är att diskutera vikten av att lösa problem genom att följa stegen i omvårdnadsprocessen, uppsats om omvårdnadsprocessen, NP. Omvårdnadsprocessen används för att identifiera, förebygga och behandla faktiska eller potentiella hälsoproblem, Wilkinson, vilket gör det möjligt för sjuksköterskan att planera vård för en patient på individuell basis med hjälp av. ett systematiskt, steg för steg tillvägagångssätt Palgrave, med stöd av modeller eller filosofier som: The Nursing Process Nursing Essay. Roper - Logan -Teirney, Model of Nursing och Roys anpassningsmodell. NP är en metod för problemlösning därför jag uppsats om omvårdnadsprocessen använd termen NP genom hela uppsatsen.


Med fokus på de fyra stora stegen, bedömning, uppsats om omvårdnadsprocessen, planering, genomförande, uppsats om omvårdnadsprocessen utvärdera. Diskutera vikten av kontinuitet i vården och varför patienternas behov kanske inte tillgodoses fullt ut om NP inte följs. Jag kommer också att diskutera varför kritiskt tänkande är viktigt i beslutsfattande och problemlösning. NP hjälper sjuksköterskan att utveckla en förståelse för patienterna, som skiljer sig från den medicinska processen genom att behandla patienten holistiskt, uppsats om omvårdnadsprocessen. Att inte bara ta itu med patienternas fysiska känslomässiga och mentala hälsa utan även deras intressen, värderingar, trosuppfattningar, etnisk religiös och kulturell bakgrund; För att identifiera vilka av dessa faktorer som är viktiga för en patients hälsa Richardson kommer jag att kritiskt analysera dessa förutseende komplikationer och påbörja åtgärder för att säkerställa att lämplig behandling utförs.


Alla steg bör omvärderas regelbundet. NP hjälper till att bilda en viktig terapeutisk roll förutom att formulera den bästa vården för patienten. Den första delen av NP är bedömningen; det är en pågående process som hjälper till att identifiera patientbehov, när dessa behov väl är etablerade kan de införlivas i planeringsimplementerings- och utvärderingsstadierna. Kozier et al För att ge patienten bästa möjliga vård måste sjuksköterskan alltid ha ett specifikt mål i åtanke, med tanke på hur det gäller den enskilda patienten och säkerställa att patienten vårdas som helhet utifrån dennes individuella behov.


Bedömningen bör om möjligt göras kort efter intagningen inom 24 timmar. Hur lång tid det tar innan omprövning görs beror på vilken vårdmiljö en patient på intensivvården skulle kunna omvärderas så mycket som var 15:e minut. Kobs Idealt bör bedömningen vara kontinuerlig, observera och notera förändringar i patientens tillstånd och uppdateras därefter. De flesta stiftelser har fastställt kriterier i form av en vårdplan, uppsats om omvårdnadsprocessen, även om de kan variera mellan sjukhus eller till och med avdelningar på samma sjukhus, uppsats om omvårdnadsprocessen. Richardson, Den största nackdelen med de förtryckta vårdplanerna är att de kan användas som en checklista, och sjuksköterskan ställer bara slutna frågor genom att helt enkelt kryssa i de relevanta rutorna, uppsats om omvårdnadsprocessen, inte utnyttjar hennes erfarenhet och kunskap.


Denna felaktighet kan bero på ett antal anledningar som att sjuksköterskan har ont om tid, eller som Nancy Roper säger att "att diskutera några av livets aktiviteter som sexualitet kan få sjuksköterskan att känna sig obekväm om man antar att patienten känner likadant". Å andra sidan är fördelarna uppenbara i att de är i linje med den ursprungliga modellen och skapar en systematisk guide som innehåller alla steg som krävs för patientvård. Om den används på rätt sätt hjälper bedömningsprocessen sjuksköterskan att få en helhetsbild av patienten. Under den första intervjun finns här två typer av data att samla in. Uppsats om omvårdnadsprocessen data, det vill säga observerbara och mätbara, och subjektiva data som endast patienten kan beskriva och förklara.


Wilkinson, Båda typerna av data är lika viktiga, även om det förmodligen är lättare att få objektiv data eftersom patienten kan känna sig obekväm eller generad över att diskutera vissa saker och bör uppmuntras genom att ställa ytterligare öppna frågor. Sekretess bör betonas vid denna tidpunkt och informera patienten om deras rätt till konfidentialitet. NMC, sjuksköterskan, uppsats om omvårdnadsprocessen, förklara för patienten varför så mycket information behövs. Båda typerna av data kan komma från antingen en primär eller sekundär källa. Primär data är information som bara patienten kan ge, sekundär data kan vara från patientens familj eller diskussioner med medlemmar av MDT.


De medicinska anteckningarna, inklusive tidigare rapporter och testresultat. är också ett användbart sätt att få information, vilket räddar patienten från onödiga förhör. Det bör nämnas att NP, även om det är viktigt för patientvården, inte är ett förhör, uppsats om omvårdnadsprocessen. Uppfattning och intuition om patientens humör eller tillstånd bör observeras. Om patienten har ont eller mår dåligt ska bedömningsprocessen avbrytas, uppsats om omvårdnadsprocessen, avslutas sedan i ett senare skede. Viktig information kan erhållas från nämnda sekundära källor. Det är här sjuksköterskornas förmåga att tänka kritiskt är viktig. Emerson, konstaterar att kritiskt tänkande i omvårdnad är en väsentlig del av professionell ansvarighet och omvårdnad av hög kvalitet Tanner, citerad i Emerson p, säger att många sjuksköterskeutbildare rapporteras inse att kritiskt tänkande är nära relaterat till omvårdnadsprocessen. Men definitionen av Scheffer och Rubenfield, citerad i Emerson p, ser kritiskt tänkande som mer än bara en kognitiv aktivitet, som inbegriper kreativitet och intuition. Det skulle kunna hävdas att båda är rätt, omvårdnadsprocessen innefattar både kognitiva och affektiva aspekter.


Det kognitiva förhållningssättet gör att sjuksköterskan kan påminna sig om sin erfarenhet och sina kunskaper, uppsats om omvårdnadsprocessen, samtidigt använda kreativitet för att läsa mellan raderna och ställa öppnare frågor för att få mer information, uppsats om omvårdnadsprocessen. Sjuksköterskeprocessen Sjuksköterskeuppsats. Planering är det andra steget i omvårdnadsprocessen, faserna är beroende av varandra och överlappar, därför beror effektiviteten på detta steg på kvaliteten och helheten i bedömningen. Wilkinson, Att fastställa mål, interventioner och resultat är syftet med planeringsstadiet, uppsats om omvårdnadsprocessen. Kozier et al Planeringen bör påbörjas strax efter att den första bedömningen har utförts, vanligtvis av sjuksköterskan som gör bedömningen.


Alla sjuksköterskor som vårdar patienten bör delta i den löpande planeringen, med ändring om omständigheterna ändras. Även om korrekt dokumentation är en viktig del av rollen som legitimerad sjuksköterska och vårdbiträden, tillhandahåller HCA RCN på många avdelningar mycket av den fysiska vården och kanske inte har lärt sig betydelsen av en vårdplan och kanske inte rapporterar ändringar eller dokumenterar korrekt. Det är viktigt att komma ihåg att vårdplanen är viktig för kontinuiteten i vården av patienten och kan hänvisas till av medlemmar i det multidisciplinära teamet MDT, uppsats om omvårdnadsprocessen. Planeringsstadiet bestämmer problemen och fastställer risker och prioriteringar Wilkinson, Patienten bör involveras så mycket som möjligt i detta skede, uppsats om omvårdnadsprocessen.


Sjuksköterskan gör inte antaganden om patientens problem, behov och förmågor utan ska samråda med patienten och ge patienten möjlighet att bidra till sin vårdplanering. Även om sjuksköterskan i vissa fall kan behöva använda sina färdigheter och kunskaper för att ge patienten råd om vissa aspekter av deras hälsa, tycker patienten inte om vikten av ett problem eller behov. Återigen är känslighet och empati viktigt i detta steg, inte bara att behandla insatser som en serie uppgifter utan att uppsats om omvårdnadsprocessen personen som holistiskt förklarar varför de planerade insatserna är viktiga, uppsats om omvårdnadsprocessen.


Till exempel om en person har trycksår, bör det förklaras varför rörlighet är viktigt samtidigt som man betonar vikten av bra kost och förklarar att remiss till en dietist kan vara nödvändig. Implementering är nästa steg som innebär att planen genomförs. Burns et al Sjuksköterskan implementerar vårdplanen genom att initiera planerade omvårdnadsinsatser för att uppnå patientnära mål Quan Dessutom är det sjuksköterskans ansvar att delegera specifika uppgifter till lämplig personal Daniels,uppsats om omvårdnadsprocessen, se till att alla aktiviteter har genomförts enligt uppsats om omvårdnadsprocessen planen.


Det är inte nödvändigtvis sjuksköterskan som initierat vårdplanen som ska stå till svars; som alla kvalificerade uppsats om omvårdnadsprocessen är ansvariga och ska alltid kunna motivera agerande och underlåtenhet NMC, av den anledningen ansvarar den sjuksköterska som vårdar patienten när uppgiften utförs, uppsats om omvårdnadsprocessen. Det ligger därför i sjuksköterskornas bästa att validera och svara på negativa fynd eller patientsvar. Kozier et al, Inte bara för att skydda sig själv utan för konsekvenserna för patientens välbefinnande och säkerhet. Men andra yrkesverksamma som bidrar till vården är också ansvariga. Före implementering uppsats om omvårdnadsprocessen patienten måste omvärderas för att säkerställa att en intervention fortfarande behövs. Det skulle vara orättvist och oetiskt att utsätta en person för onödiga behandlingar, hänvisa till andra medlemmar av MDT om det finns några tvivel.


Det är centralt för sjuksköterskornas roll att förstå logiken bakom interventionen, och vara uppdaterad med aktuell forskning, ha förståelse för eventuella biverkningar och kontraindikationer som kan utsätta patienten för risker. Kozier et al Att se på patienten som en person inte bara deras medicinska behov är också en grundläggande färdighet i omvårdnad. Respektera deras övertygelser och värderingar, när de överväger insatser, anpassa insatserna till patienternas behov om så krävs. Till exempel kan en person med trycksår ​​som behöver vändas regelbundet fråga om de kan lämnas ostörda när deras anhöriga kommer på besök, denna begäran måste också följas om möjligt.


Uppenbarligen är alla förfrågningar inte lika enkla och ibland är medicinska behov eller tidsbegränsningar ett problem. Förklara för patienten att alla ansträngningar kommer att göras för att följa deras uppsats om omvårdnadsprocessen, men det kanske inte uppsats om omvårdnadsprocessen möjlig. Angående uppsats om omvårdnadsprocessen på detta sätt kommer att visa respekt för deras begäran, och förhoppningsvis kommer de att förstå varför det inte alltid är genomförbart. Det är bättre att uppsats om omvårdnadsprocessen detta till en början, snarare än att gå med på en begäran med vetskap om att den inte alltid kan uppfyllas. Gående uppsats om omvårdnadsprocessen på ett avtal kan skada sjuksköterskan uppsats om omvårdnadsprocessen förhållande som orsakar friktion mellan dem.


Utvärdering är det fjärde steget i NP och används för att fastställa effektiviteten av vårdplanen för att fastställa om resultaten har uppnåtts, om de ska fortsätta eller ändras. Kozier et al. Lynda Juall säger att utvärdering kan vara det svåraste skedet av NP. Att beskriva utvärdering som ett steg kan vara felaktigt, eftersom utvärdering bör vara en fortgående process, mentalt ta anteckningar och utvärdera under hela implementeringsstadiet. Fast sjuksköterskan uppsats om omvårdnadsprocessen vara upptagen och ha mer än en patient att gå på uppsats om omvårdnadsprocessen, det är viktigt att alla observationer och åtgärder dokumenteras, så att andra sjuksköterskor och medlemmar av MDT kan bedöma effektiviteten av en intervention.


Skydda patienten från procedurer som kan vara ineffektiva eller inte längre behövs. Wilkinson, Det är också viktigt att skilja på relevant och irrelevant data. Vid utvärderingsstadiet samlades två typer av data in. objektiva data som är lätta att bedöma och tolka, och subjektiva data som är svårare att utvärdera, särskilt om en patient har kognitiv funktionsnedsättning av något slag. Därför tenderar sjuksköterskor under utvärderingen att koncentrera sig på objektiva mätbara data, CMFT, Alla medlemmar av MDT bör rådfrågas inklusive patienten, när de beslutar om resultaten har uppnåtts. Det är livsviktigt det Uppsats om omvårdnadsprocessen leder tillbaka till Assessment och hela processen börjar om.


Quan, uppsats om omvårdnadsprocessen, Som framgår av inledningen av denna uppsats är NP en systematisk guide till problemlösning, som involverar kritiskt tänkande och kommunikationsförmåga, såväl som en sund teori och medicinskt baserad förståelse, uppsats om omvårdnadsprocessen. Om NP bara var ett fall av att kryssa i rutor skulle det göra det uppsats om omvårdnadsprocessen vara ett giltigt sätt att få information om patientvård, även om det inte nödvändigtvis skulle lösa några problem, bara ge en allmän bild av patientens förhållanden. Varje patient är en individ och kommer med sin egen uppsättning unika problem. Varje gång NP utförs bör den vara patientcentrerad och relaterad till att ge patienten bästa möjliga vård.


Ett problem kanske inte upptäcks i något skede, det är bara när hela processen ses samlat som ett problem kan vara uppenbart. Varje steg i NP beror på noggrannheten i föregående steg, vilket säkerställer att tillräcklig noggrann data samlas in för att stödja varje steg. För att NP ska vara effektiv, uppsats om omvårdnadsprocessen, omvärdering av mål och insatser måste vara kontinuerliga och pågående patientbehov kan förändras mycket uppsats om omvårdnadsprocessen och sjuksköterskan behöver uppdatera prioriteringarna när problem uppstår. Till exempel om en person har trycksår, bör det förklaras varför rörlighet är viktigt, samtidigt som man betonar vikten av bra kost och förklarar att remiss till en dietist kan vara nödvändig. Implementering är nästa steg som involverar att sätta planen i verket.


Quan, Som nämnts i inledningen av denna uppsats är NP en systematisk guide till problemlösning, som involverar kritiskt tänkande och kommunikationsförmåga, såväl som en sund teori och medicinskt baserad förståelse, uppsats om omvårdnadsprocessen. SJÄNG UPP HÅLL UPP! Var den första att veta om nyheter och uppdateringar! Har inget konto? Klicka här för att registrera dig. Logga in.





första person berättande exempel essäer



New York, NY: National League for Nursing. Wainwright, P. Omvårdnadens konst. International Journal of Nursing Studies, 36, Själva proceduren och sjukhusvistelsen i samband med den är bara ett litet kapitel i patientens liv. De kommer så småningom att åka hem och kommer att ha många år efter ingreppet. Det är viktigt för vårdpersonalen att påverka hur de känner inför ingreppet positivt. Proceduren kommer att representera ett bestående minne för patienten. Om patienten upplever att detta är en tid av styrka och omsorg från vårda individer, kommer det att hjälpa dem att kunna utveckla de hanteringsmekanismer som krävs för att lära sig att leva med efterverkningarna av ingreppet.


Om patienten ser detta som en negativ upplevelse kan det ge oönskade effekter som depression, posttraumatisk stressyndrom eller andra känslomässiga problem som kan ha en effekt på deras förmåga att hantera förändringarna i livet. De som utvecklar lämpliga hanteringsmekanismer kommer att vara mer sannolika... Referenser Knoll, N. Coping som mediator mellan personlighet och stressutfall: En longitudinell studie med kataraktopererade patienter. European Journal of Personality, 19, Lippke, S. Initiering och underhåll av fysisk träning: Etappspecifika effekter av en planeringsinsats.


Research in Sports Medicine, 12, Beteendeintentioner och handlingsplaner främjar fysisk träning: En longitudinell studie med ortopediska rehabiliteringspatienter. Stegspecifik adoption och underhåll av fysisk aktivitet: Testa en trestegsmodell. Styrkan i denna design är upprymd av enkel applicering och användning. Designen av suvey var lätt att administrera och självförklarande. Medan svagheten var upprymd över deltagarens vilja att delta i kapitlet dig 5, slutföra undersökningen och ge sanningsenliga svar.


En ytterligare svaghet är elitativ för åldersgruppen som var aktuell för undersökningen och deras förhållande till användningen av datorer. Ämnen Efter godkännande av studien från Institutional Review Boad vid Indiana Wesleyan University and Methodist Hospitals, Inc. Vårdpersonalen var beredd att delta i studien. Deltagarna är berättigade till studien om de på ett riktigt sätt är en anställd hos en anställd av Methodist Hospitals, Inc. En äkta nuse som har deltagit i... referenser Studentegenskaper för framgång för onlineinlärning Internet och högre utbildning, volym 9, nummer 2, 2:a kvartalet , Sidor Marcel S.


Kerr, Kimberly Rynearson, Marcus C. Kerr Chapter Three National Association of Clinical Nurse Specialists - NACNS grundades i , specifikt för att förbättra och främja de unika och värdefulla bidrag som kliniska sjuksköterskor gör till hälsa och välbefinnande för individer, familjer, grupper och samhällen i deras speciella sjukvårdsgren. De har också en stiftelse, stipendieprogram, en tidskrifts- och diskussionsportal, olika nivåer av konferenser, stipendieprogram, utmärkelser och utmärkelser och förmågan till avancerad certifiering.


En Clinical Nurse Specialist är en licensierad N som har examensförberedande MA eller PhD i omvårdnad specifikt som en Clinical Nurse Specialist. Detta sjukvårdsområde går utöver plikterna för en LPN eller N, eller till och med ansvarig sjuksköterska, och behandlar antingen avancerade nivåer av klinisk specialisering eller bredare samhälls- och nationella hälsoproblem. Fältet kräver en ganska betydande akademisk böjelse, och föreningen är utformad för att stödja och förbättra det paradigmfokuset CNS -... aspx Om ACNM. cfm CNS - Vilka vi är och vad vi gör. aspx Kozier, B. Sussman och Bates-Jensen, Utvärderingsdata rapporteras för att möjliggöra tydlig kommunikation mellan kliniker om såret och för att skapa "kontinuitet i vårdplanen" samt möjliggöra "utvärdering av behandlingsmetoder.


Sussman och Bates-Jensen, Såret måste övervakas under läkningsprocessen eftersom övervakning ger möjlighet att "kontrollera såret regelbundet och frekvent för" tecken och symtom som bör utlösa en fullständig omvärdering, såsom ökat sårexsudat eller blåmärken av den intilliggande eller kringliggande huden. Inkluderat i övervakningen är "den grova utvärderingen av tecken och symtom på sårkomplikationer, såsom ertemförändring i färg eller hud och var runt såret, vilket tyder på infektion. Referenser Aseptisk teknik Aseptisk teknik. Avsnitt G. NHS Foundation Trust. pdf Burney, R. Journal of the American College of Surgeons.


Rapport från ett expertforum för Wound Academy. Sponsrad av Molnlycke Health Care Wound Academy. September pdf Khan, Y. Och Fitzgerald, P. Och Walton, M. Journal of Pediatric Surgery. Juni Studien mäter den allmänna opinionen gällande två scenarier: ett där njurdonatorn ges en fast ekonomisk ersättning; och en där givaren är försedd med sjukförsäkring för livet. Ämnen och provtagningsteknik: Ämnena kommer att tas bland sjuksköterskor som arbetar på slumpmässigt utvalda njurspecialiteter och avdelningar. Inledande kontakt kommer att tas per telefon med en sjuksköterskechef vid utvalda anläggningar som begär deltagande. De som håller med får... Citerade verk: Conesa, C. Primärvårdssköterskors inställning till levande njurdonation.


Transplantation Proceedings, 37 9 , Kranenburg, L. Offentlig undersökning av ekonomiska incitament för njurdonation. Nephrology Dialysis Transplantation, 23 3 , Neyhart, C. Levande anonym njurdonation: En lösning på bristen på organdonatorer? Nephrology Nursing Journal. Theory of Human Caring: Theory Evolution. University of Colorado i Denver. Den beroende variabeln i studien är omvårdnadsomgångarna som innebär att de föreskrivna protokollen och de åtgärder som ska vidtas, samt frekvensen av omgångarna, dvs. en timmes avrundning och två timmars avrundning.


Studien syftar till att se beteendet hos omvårdnadsomgångarnas variabel när den testas mot studiens oberoende variabler som är patientens samtalsljusanvändning, nivå av tillfredsställelse och säkerhet. Rubriken på artikeln, som läsare kanske märker, pekar effektivt ut de beroende och oberoende variablerna i studien. När det gäller sambanden mellan de beroende och oberoende variablerna, antog författarna att vårdrundor kommer att minska den negativa riktningen för anropsljuset, dvs. När en variabel ökar, minskar den andra, öka patientnöjdheten positiv riktning, dvs. en variabel ökar och så är den andra , och förbättra patientsäkerheten positiv riktning.


För den första hypotesen omvårdnad och ringa ljus användning, sannolikhet... Referenser Ebert, J. Vad är ett abstrakt? htm den 9 april, Meade, C. M, Bursell, a. Effekter av omvårdnadsrundor på patientens CallLight-användning, tillfredsställelse och säkerhet. AJN, 9 , Nachmias, C. Forskningsmetoder inom samhällsvetenskap. London: St. Martins press. referenser Kearney, Kathleen M. Attorney's Duty of Confidentiality: The Nurse Attorney's Dilemma Journal of Nursing Law. Social Science Electronic Publishing, Inc. esuggan, ja N;PN;MN. Senast ändrad: 17 augusti, Singleton, Joanne K. Referenser Kearney, Kathleen M. Resuggan, Ray RN;RPN;MRN. Trail Ross, Mary Ellen. Hämtad 25 september, , kl. Det är således möjligt för institutionen att behålla sjuksköterskor genom att stärka det interpersonella ledarskap och ledarskap som leder till empowerment inom vårdmiljön.


Detta stöds särskilt av studier som fann att trots att sjuksköterskors lön är viktig, är den inte lika avgörande för att förbättra retention som en positiv arbetsplats eller en bemyndigad miljö som främjar lagarbete och uppmuntrar kontinuerligt lärande, förtroende och respekt. Chan, Man måste alltid komma ihåg att omvårdnad retention är resultatet av en kombination av faktorer. Det finns ingen enkel lösning, och chefer och ledare måste välja den kombination av tillvägagångssätt som kommer att vara effektiva i deras specifika organisation, eftersom det inte finns en rad eller kombination av strategier som passar alla.


referenser Buerhaus, P. Hälsofrågor Chan, C. Referenser Buerhaus, P. Implikationer av organisatoriskt lärande för omvårdnadschefer ur kulturellt, interpersonellt och systemtänkande perspektiv. Nursing Enquiry, 8 3 , Faulkner, J. Effekterna av strukturell och psykologisk bemyndigande på upplevd respekt hos akutsjuksköterskor. Journal of Nursing Management. Kanter, R. Strömavbrott i ledningskretsar. Harvard Business Review, enligt South Carolina Nurse Practice Act, inkluderar omvårdnadsutövning "tillhandahållande av tjänster mot kompensation" och användning av "omvårdnadsbedömning. Det handlar direkt om praktiska och vardagliga frågor relaterade till yrket såsom monetär belöning för utövandet av sjuksköterska; de olika klasserna av sjuksköterskor, "i proportion till den pedagogiska förberedelsen" och andra officiella intresseområden: "Sköterskepraktik förekommer i den stat där mottagaren av omvårdnadstjänster är belägen.


Sjuksköterskedefinitioner Autonomi Autonomi inom sjuksköterskeyrket anger vikten av klientens roll för att fatta beslut som speglar påverkansarbete för klienten Wade, , p. I slutändan innefattar detta att ta hand om patienten fysiskt såväl som mentalt och känslomässigt, att utveckla en relation med patienten som är fördelaktig för dennes vård och att aktivt förespråka patientens rättigheter och vård. Denna typ av autonomi, det är viktigt att notera, är inte detsamma som individuell eller arbetsautonomi, ändå måste man överväga att empowerment i omvårdnadsautonomi oundvikligen kommer att leda till bättre professionell och personlig autonomi och bör också leda till ökad arbetstillfredsställelse Wade, , sid.


Typiska definitioner av autonomi skulle inkludera idén om fullständigt oberoende för den person som fattar besluten. Men när det gäller sjuksköterskeyrket måste klientens behov och önskemål vägas tungt och i själva verket bli centrala... Referenser Citerade Wade, G. Professionell sjuksköterskeautonomi: Begreppsanalys och tillämpning på sjuksköterskeutbildning. Journal of Advanced Nursing, 30 2 , Gaylord, N. Omvårdnadsförespråkande: En praxisetik. Omvårdnadsetik, 2 1 , White, L. Omvårdnadens grunder: Andra upplagan. Clifton Park, NY: Delmar Learning. Omvårdnadsadministration -- Styrande omvårdnad Admin-Kontrollerande Situationsanalys FOCUS-modellen kräver att sjuksköterskeadministratören tar reda på vad huvudproblemet är, skaffar information om detta problem, kommunicerar effektivt med sjuksköterskorna och patienten, förstår sjuksköterskornas och patientens behov , och slutligen sammanfatta dessa resultat för patienten och sjuksköterskorna Dlugacz. I detta scenario är processen som ska förbättras lyhördhet och villighet hos sjuksköterskorna att hjälpa patientens situation.


Med hjälp av FOCUS-modellen ska vårdledaren identifiera och tydligt definiera problemet. För att göra detta måste de erkänna patientens och sjuksköterskornas roll i situationen och prioritera de potentiella förbättringarna i processen Kreitner, De måste också formulera denna problembeskrivning på ett tydligt sätt. Problemformuleringen för detta scenario är att sjuksköterskorna känner sig otillräckliga när det gäller att svara på situationen där patienten behöver... Referenser Dlugacz, Y. Värdebaserad hälsovård: Koppla ihop ekonomi och kvalitet.


New York: Wiley. Kleespies, P. Behavioral Emergency: En evidensbaserad resurs för att utvärdera och hantera risker för självmord, våld och offer. Washington, D. Kreitner, R. Mason, OH: Houghton Mifflin Company. Zun, L. Beteendenödsituationer för akutläkaren. Cambridge, Storbritannien: Cambridge University Press. Sjuksköterskekunskapsmönster för kunskap inom omvårdnad Det finns ett stort överflöd av information tillgänglig för oss i universum. Varje sekund bombarderas vi med tusentals om inte miljontals små fakta som anländer genom det oönskade arbetet av våra sinnesorgan, som vart och ett tyst och vanligtvis undermedvetet bearbetas av hjärnan; aktivt studium engagerar andra delar av vår grå substans och skapar snabbt ett lager av fakta och associationer; och i slutändan bedöms all information mot det ramverk som kontinuerligt konstrueras från tidigare information.


Utöver dessa olika processer för att analysera, kategorisera och associera information, finns det också olika typer av kunskap, flera om inte alla som arbetar på undermedvetna och omedvetna nivåer, som hjälper till att informera om hur världen uppfattas och reageras till. Det är både olika ämnesområden och olika sätt att se på världen och ta emot... Referenser Chinn, P. Integrerad kunskapsutveckling inom omvårdnad. Louis: Mosby. Lafferty, P. Milligan, F. Nursing Home-eport om förhållanden vid Brighton and Sussex University Hospitals NHS Trust Följande rapport är baserad på omfattande observationer av villkoren för patienter som bor på Brighton and Sussex University Hospitals NHS Trust.


Medan vissa patienter fick måttlig vård, var kvaliteten på vården i denna anläggning förfärlig. Alla patienter -- alla människor -- förtjänar att bli behandlade med värdighet, och så var det långt ifrån. Förhållandena var särskilt plågsamma med tanke på att de i allmänhet kunde fixas eller åtminstone förbättras relativt lätt. Inte alla sjukdomar med ålderdom eller funktionshinder kan naturligtvis åtgärdas. Smärta och rädsla kommer att finnas även med bästa möjliga vård. Med tanke på att detta är sant måste alla möjliga ansträngningar göras för att minska rädsla, ångest och smärta i största möjliga utsträckning.


De fakta som denna rapport är baserad på dokumenterades av... Referenser Grant, P. Etiska lärdomar från "undercover-sköterskan": konsekvenser för praktik och ledarskap. Medicinsk etik Margaret Haywoods dagbok. Onlinebulletin. Skäl för den sakliga utfrågningen av uppförande och kompetens. Sjuksköterskebranschen Omvårdnad är ett av de viktigaste yrkena i världen idag. Det innebär inte bara fysisk läkning, utan också läkning på ett djupare plan, där vården sträcker sig till patientens miljö och relationer för att påskynda läkningsprocessen. Sjukvårdsmiljön rör då ofta också politik och politiskt engagemang. Som vårdgivare som verkar i en inkluderande miljö och relationer är det ofta nödvändigt för sjuksköterskor att vara medvetna om politiska processer och policyer.


På så sätt kan sjuksköterskor säkerställa en optimal miljö för sina patienter och läkningsprocessen i stort. Des Jardin definierar politik som "ett medel till ett mål. Det finns ett antal sätt på vilka detta kan åstadkommas. Främst noterar författaren att sjuksköterskor kan påverka utvecklingen av institutionell politik genom att engagera sig i politik... Referenser Des Jardin, K. Politiskt engagemang i sjuksköterskeutbildning och empowerment. AORN Journal. De sjuksköterskekurser jag har gått hittills fokuserar särskilt på den andra och femte kompetensen, gällande information och teknik. Kurser som anatomi och fysiologi är grundläggande informationsinsamlingskurser som ger en stabil grund för blivande sjuksköterskor.


Grundlig kunskap om människokroppen, dess funktioner och dess sjukdomar, plus kunskap om medicin förmedlas genom omvårdnadskurser. Vidare visar sjuksköterskeinstruktörer också hur teknik spelar en roll i yrket. Vi använder till exempel datorer för att komma åt medicinska databaser. Därför är den andra och femte kompetensen relaterade till varandra. Förutom att de används som informationsteknologi utgör datorer också ryggraden i nästan all elektronisk medicinsk utrustning. Sjuksköterskekurser visar också hur sofistikerade maskiner som CAT-skanningar implementeras på sjukhus.


Jag är särskilt svag inom särskilt de kompetensområden som sjuksköterskeutbildningarna omfattar: information och teknik. När det gäller resursallokering, interpersonell kompetens och systemförståelse,... Till exempel, även om många sjuksköterskor fick lära sig att placera spädbarn i liggande sömnposition för att förhindra aspiration, finns det nu övertygande bevis för att ryggläge i ryggläge minskar risken för plötslig spädbarnsdöd. Enligt den primära texten är evidensbaserad praxis särskilt viktig som ett sätt att avråda från dåligt informerat eller antagande-drivet beslutsfattande. här är icke-evidensbaserad praxis på plats, risken är högre att fel eller oönskade hälsokonsekvenser kan bli följden av behandlingsmetoder.


Däremot ger användningen av evidensbaserad praxis sjuksköterskan en uppsättning empiriskt utformade riktlinjer för hur man ska närma sig varje patient. Instinkt som den som ofta förlitas så hårt på i icke-evidensbaserad praktik, bör integreras med den förståelse som omfattande forskning ger. Först då kan den praktiserande sjuksköterskan tillämpa praktiska behandlingsbeslut utan att hamna i på annat sätt misskrediterade seder eller... Citerade verk: Polit, D. Omvårdnadsforskning: generering och bedömning av bevis för sjuksköterskepraktik, 8:e upplagan.


En legitimerad sjuksköterska måste dock, som titeln förmedlar, vara registrerad som en specifik hälso- och sjukvårdspersonal inom en professionell organisation, snarare än att bara ha bevis för att ha en licens, och har klarat de nödvändiga kurserna för att få sin magisterexamen i sjuksköterskeyrket. LPN:s valideringsdokument anger att han eller hon har uppnått uppnåendet av att bemästra alla teoretiska och omvårdnadskompetenser som krävs av en praktisk sjuksköterska på nybörjarnivå för att ta hand om individer i alla åldersgrupper. Den anger att den legitimerade praktiska sjuksköterskan har tillräcklig... Verk som citeras Carter, Melodie R.


juni "ABC:er för bemanningsbeslut. pdf Sammanfattning av LPN-deklarationsutslaget. Omvårdnad Sjuksköterskan som lärande och lärare Omvårdnad är verkligen en livslång studie. Under skolan lär sig en blivande sjuksköterska taktiken och teorin för yrket, och när han eller hon är i praktiken lär sig han eller hon den sociala delen av yrket, inklusive interaktion med patienter och svårigheter med anknytning till arbetsplatsen, och hur man löser det. senare. På grund av dessa skäl är omvårdnad inte en "enspårig" karriär, utan involverar ständig anpassning och lärande. Men sjuksköterskor är också lärare, och de fyller den rollen varje dag, från första gången de kliver in på arbetsplatsen.


Denna artikel kommer att syfta till att presentera sjuksköterskan som både en elev och en lärare, och relatera detta till personlig inlärningsförmåga. Från en nyutexaminerad till chefssköterska, en individ som påbörjar denna karriär kan mycket väl se det i etapper, men vad som är säkert är att en sjuksköterska ofta... Referenser: Greer, A. Lärarcentrerade egenskaper hos sjuksköterskeutbildare. International journal of nursing education stipendium. Kelly, C. Studenternas uppfattningar om effektiv klinisk undervisning återupptogs. Thompson Rivers University. Hämtas från. Advance Web. Hämtad 1 oktober från. Sjuksköterskeyrket är bland de äldsta i historien. För närvarande finns det mycket debatt som omger yrket på grund av behovet av fler utbildade sjuksköterskor.


Under de senaste åren har sjuksköterskebristen blivit ett stort problem för läkarkåren och har resulterat i dålig patientvård och långsammare återhämtning. Syftet med denna diskussion är att ge en fördjupad genomgång av sjuksköterskeyrket. Vi kommer att diskutera nuläget för sjuksköterskeyrket, inklusive orsakerna till bristen och lösningen. Vi kommer också att utforska statusen för sjuksköterskeyrket i Australien. Låt oss börja vår diskussion med att ge en heltäckande definition av vad som innebär att vara sjuksköterska. Definition av en sjuksköterska Enligt American Heritage Dictionary definieras en sjuksköterska som "en person som är utbildad att ta hand om sjuka eller handikappade under överinseende av en läkare.


Referenser American Heritage Dictionary. Ett www. Stärkelse på kragen och svett på pannan: självuppoffring och arbetsstatus för sjuksköterskor. FCER påpekar fel till erck; erck bekräftar förändring" Den här kommentaren illustrerar frågan om problematiska formuleringar inom det medicinska samfundet. En doktor i kiropraktik uttryckte oro till Stiftelsen för kiropraktisk utbildning och forskning över felaktig frasering skriven i erck anual. Det besvärande uttalandet som skrevs i erck anual troddes ha sitt ursprung från medicinska data som härrörde för över 30 år sedan. Den här artikeln pekar på vikten av att känna till sin egen specialitet och ha en grundlig kunskap om medicinsk terminologi för att korrigera och förhindra medicinska missöden.


ackechnie C, Simpson, R "Traceable Calibration for Blood Pressure and Temperature onitoring" Nursing Standard 21, 11, : Korrekt diagnos och övervakning beror till stor del på exakta mätningar av puls, andning, blodtryck och kroppstemperatur. eventuella mätfel kan minimeras genom att bekräfta att instrumenten är kalibrerade. Den här artikeln betonar behovet av att instrument spårbart kalibreras till nationella... Mackechnie C, Simpson, R "Traceable Calibration for Blood Pressure and Temperature Monitoring" Nursing Standard 21, 11, : Korrekt diagnos och övervakning beror till stor del på exakta mätningar av puls, andning, blodtryck och kroppstemperatur. Många mätfel kan minimeras genom att bekräfta att instrumenten är kalibrerade.


Den här artikeln betonar behovet av att instrument spårbart kalibreras till nationella standarder. Sjuksköterskor är ansvariga för att göra mätningar, så det är absolut nödvändigt att sjuksköterskor är medvetna om frågorna om mätprecision. Otillförlitliga instrument på grund av brist på spårbar kalibrering kan leda till felaktiga mätningar som resulterar i feldiagnostik och dålig patientvård. Nursing Sills Grayce Sills och Nursing Leadership Kort biografi: Grayce Sills ägnade sitt livsverk åt att förbättra villkoren för psykiatriska hälsopatienter, både genom reformer inom området psykiatrisk omvårdnad och genom utbildning av kommande generationer av sjuksköterskor.


Under den efterföljande eran efter år II, gjorde den psykiatriska sjuksköterskeyrket sina första utflykter till vanlig behandlingsorientering. Grayce Sills skulle dyka upp i yrket under denna tid och, i slutet av s och s, observerade att de tillstånd som psykiatriska patienter ofta behandlades för vid denna tidpunkt var avskyvärda, omänskliga och oförenliga med de standarder som annars eftersträvas inom allmän patientbehandling. Som elev till Hildegard Peplau, som hon hänvisar till som den psykiatriska omvårdnadens moder, skulle Sills inse behovet av större demonstration av omsorg och medkänsla i denna underavdelning av sjuksköterskeyrket. Barker, sid. Citerade verk: Barker, P. Psykiatrisk omvårdnads filosofi och praktik. Elsevier Health Sciences.


Fitzpatrick, J. Att ge genom undervisning: hur sjuksköterskor förändrar världen. Springer Publishing Company. Houser, B. Viktiga ögonblick i omvårdnad: Ledare som ändrade vägen för ett yrke. Sigma Theta Tau International; 1:a upplagan. Murray, A. Sjukskötersketrötthet och medkänsla som funktioner för etisk omvårdnad American Nursing Associations scope and standards of Practice är utformade för att tillhandahålla en plan för att förebygga och ta itu med yrkets olika utmaningar, fallgropar och procedurnormer. Dessa hjälper till att skapa en professionell, etisk och praktisk koppling som ger en grundläggande översikt över vad som förväntas av den legitimerade sjuksköterskan. Det är faktiskt av avgörande betydelse för sjuksköterskan och för patientsamhället att det finns en tydlig uppsättning etiska standarder som direkt hänför sig till ibland svåra att identifiera utmaningar såsom sätt att ligga vid sängen och trötthet.


American Nursing Association ANA tillhandahåller just sådana standarder, och dessa fungerar för att avsevärt hjälpa till i beslutsfattande, arbetsplatskultur och behandlingsprocesser som utförs av sjuksköterskor. Etisk orientering är en viktig egenskap hos ett vårdteam, särskilt eftersom det påverkar sjuksköterskors moral och behandlingen... Citerade verk: AIPPG. Betty Neumans systemmodell. Omvårdnadsteorier. American Nursing Association ANA. Omvårdnad: Omfattning och normer för praxis. Introduktion till scenarie för sjuksköterskementor - Precis som omvårdnadens teoretiska och praktiska bakgrund har förändrats under de senaste decennierna, har även själva omvårdnadsutbildningsmiljön förändrats. Studenter som nu kommer in på området är olika i kultur, utbildningsbakgrund och framför allt ålder och erfarenhet.


Traditionella studenter som kommer direkt från High School eller Junior College interagerar ofta med mer mogna och erfarna studenter. Dessutom förblir sjuksköterskeinstruktörer utmanade att känna igen olika inlärningsbehov och -stilar och respektera att adaptiva scenarier kan vara nödvändiga för att främja inlärningsmöjligheterna för många elever. Jag ser alltså att det mest effektiva sättet att undervisa i det moderna sjuksköterskeklassrummet är att anpassa sitt pedagogiska paradigm utåt och att aktivt hitta nya och innovativa sätt att nå varje elev, snarare än att förvänta sig att varje elev helt ska böja sig för den beprövade läroplanen. tidigare generationer Young, L.


Verk som citeras Bradshaw, M. Innovativa undervisningsstrategier inom omvårdnad och relaterade hälsoyrken. Sudbury, MA: Jones och Bartlett. Bulman, C. Och Schutz, S. Detta definierar dem som unika yrkesverksamma som bedöms utifrån sina kunskaper och inte bara av sina färdigheter. Den utvecklar också grunden för vårdplanering och utgör resten av hela processen, vilket gör den till ett avgörande skede. Nazarko Assessment består av ett antal färdigheter till exempel kommunikation, observation och kritiskt tänkande. Kommunikation är en väsentlig färdighet för omvårdnad, särskilt i relation till det multidisciplinära teamet och patientrelationen.


Kommunikationskvalitet, bestämmer resultatet av vården, patientens välbefinnande och effektiva terapeutiska partnerskap Boscart Både verbal och icke-verbal kommunikation är grundläggande i omvårdnad, vilket i sin tur påverkar patientens mitt på pappret Potter, P. Grunderna i omvårdnad 6:e uppl. Louis, MO: Mosby, Inc. Rohrer, J. Jämför olika hälsofrämjande program med övergripande självskattad hälsa som ett gemensamt mått. Population Health Management, 13 2 , doi: Hemsida The Nursing Process. Omvårdnadsprocessen Kraftfulla uppsatser. Öppna dokument.


Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Omvårdnadsprocessen är en av de mest grundläggande men avgörande aspekterna av sjuksköterskeyrket. Den vägleder patientvården på ett sätt som skapar en effektiv, säker och hälsofrämjande process. Syftet och fokuset med detta bedömningspapper är att i ett formellt dokument beskriva kärnaspekterna av omvårdnadsprocessen och skapa omvårdnadsdiagnoser för patienter. Omvårdnadsprocessen är ett brett bedömningsverktyg som kan tillämpas på varje patient men resulterar i en individualiserad vårdplan skräddarsydd efter patientens viktigaste behov.


Omvårdnadsprocessen prioriterar vården, skapar säkerhetskontroller så att viktiga bedömningar inte saknas och skapar en organiserad rutin som gör att sjuksköterskorna kan vara både effektiva och ansvarsfulla. Omvårdnadsprocessen bygger på fem steg. Det första steget är bedömningsfasen; detta kan sträcka sig från kroppssystemspecifikt till topp-till-tå-bedömning. Dessa bedömningar är både subjektiva och objektiva och måste vara ordentligt dokumenterade, organiserade och validerade Taylor et al. Den andra fasen av omvårdnadsprocessen är att formulera en diagnos.


Sedan kommer planeringsfasen där sjuksköterskan prioriterar insatserna utifrån bedömningarna och skapar en plan för patienten att arbeta med sin hoppfullhet och sitt humör. strävar efter en positiv syn varje dag med sin fru vid sin sida och noterade att hanteringsmekanismer är viktiga för att hjälpa hans läkningsprocess. Leverans i tid: Leverans i tid: spelar ingen roll när du kommer till oss för uppsatsen. Vi har expertis för att hantera brådskande beställningar. Helt gratis revisioner: vi gör allt för att möta dina förväntningar genom att tillhandahålla gratis revisionssessioner. Du kan redigera omvårdnadsprocessens uppsats enligt dina krav, och det är utan kostnad.


Cashback-garanti: Cashback-garanti: vid otillfredsställande arbete kan du be om din cashback. Vi tar alla steg för att minska din fara och uppnå tillfredsställelse. Vänta inte utan gör en beställning idag för att få den allra bästa kostnaden. Du kan kontakta oss när som helst. Våra representanter återkommer till dig med all information du behöver. Sjuksköterskeprocessuppsats Processuppsats är en uppgift där eleverna försöker klargöra hur man gör något eller den procedur genom vilken något inträffar eller kräver plats.

No comments:

Post a Comment