Thursday, January 20, 2022

Konsthistorisk uppsats

Konsthistorisk uppsats



Som till exempel kan ett historiskt monument vara en mycket intressant faktor för ett fåtal turister medan andra kan betrakta det som en... Ineffektiva allmänna ord: Längd: 5 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Medan du är på en konsthistorisk uppsats till Honolulu Museum of Art, konsthistorisk uppsats, av de över 50, stycken som visas upp, var ett konstverk som var det mest intressanta en målning som heter Kaaterskill Falls on the Catskill Mountains, Tagen from Under the Cavern, olja på duk, Läraren är auktoritetsfiguren. Kleiner, konsthistorisk uppsats, F. Syftet med denna artikel är att diskutera de olika begravningsritualer och seder som praktiserades under den antika kinesiska perioden. Genom att artikulera den skenbara kopian undersöker Krauss de estetiska och formella frågorna som uppstår av det elektrifierande förhållandet mellan originalet och kopian.





Var man kan hitta bildmaterial



Buddhism Sammanfattning av buddhismens historia och Buddhas liv Buddhismen är känd för att vara en skola för etiska tankar och filosofier, förutom att vara en religion för dyrkan. Till skillnad från andra religiösa sekter är buddhismens enda syfte inte bara att dyrka en viss gud. Buddhismen syftar till att förklara tanken på gudomlig tillväxt som ger medkänsla och kunskap. Med avseende på historien kan buddhismens anor spåras tillbaka till f.Kr. Ordet buddhism kommer från termen "Budhi", som betyder konsthistorisk uppsats. Buddhismen grundades av Siddhartha Guatama, som senare kallades Buddha. Guatama, Buddha, uppnådde upplysning när han var 35 år gammal.


När det gäller Buddhas liv, är det erkänt att han levde mellan åren till B. C, även om det uppskattas att han fortsatte att leva år mer Brown, Mona Lisa Smile Filmen "Mona Lisa Smile" har inom sin handling och tema ett antal exempel på genuskonstruktion, och karaktärerna spelar ut sina roller till stor del baserat på konceptet konsthistorisk uppsats den sociala konstruktionen av kön. Denna artikel kommer att fördjupa sig i hur könsroller skildras i filmen, och tidningen kommer att använda tillgänglig litteratur och kritik av den sociala konstruktionen av kön.


Social Construction of Gender En artikel i The Feminist Agenda påpekar att en social konstruktion inte bara dyker upp plötsligt i den naturliga världen; istället, konsthistorisk uppsats, en social konstruktion är uppfunnen av eller skapad av samhället. Den är uppfunnen och utvecklad genom "kulturella sedvänjor och normer" och eftersom den blir en social konstruktion kan den "styra praxis, seder och regler om" hur vi förstår konsthistorisk uppsats använda sig av konsthistorisk uppsats Feministisk agenda. Artikeln förklarar att olika sociala påtryckningar fungerar för att "förstärka idén ... Arbetarnas värdighet Arbetets värdighet och arbetarnas rättigheter Det finns en uppsättning fotografier tagna av Sebastiao Salgado som förklarar tittaren både vem Salgado är och varför han täcker arbetarens svåra situation över hela världen.


Bilderna utspelar sig i en guldgruva i Brasilien som heter Serra Pelada som är en stor grop där människor sliter dagligen för att gräva guld från leran. Människorna gräver leran från gropen med hjälp av det elakaste verktyget, spadar som de sedan lägger i flätade korgar. Korgarna, som väger mellan "30 och 60 kilogram" Stallabrassor 65 till pund, bärs sedan uppför trästegar. Stegarna är cirka 50 fot höga och kan vara fler och arbetarna gör så många som 60 turer per dag med sina korgar Stallabrass. För varje resa betalas arbetaren motsvarande 20 amerikanska cent på... TOK Kunskapsteorin föreslår fyra sätt att veta: sinnesuppfattning, förnuft, känsla och språk.


Senseperception är det viktigaste sättet att veta inom de traditionella vetenskaperna eftersom den vetenskapliga metoden bygger på observerbara fenomen, konsthistorisk uppsats. Därför använder empirisk forskning sinnesuppfattning som sitt sätt att veta. Förnuft är ett annat sätt att veta. Mindre kvantifierbar än sinnesuppfattning, förnuft beror på logik och formella tankeprocesser, konsthistorisk uppsats. Emotionell kunskap är också "mindre mätbar och påtaglig än våra sinnen", "Ways of Knowing", Theory of Knoweldge. Magkänslor är exempel på emotionell kunskap. Slutligen är språk ett sätt att veta.


Språk hänvisar inte bara till verkliga ord; språk som ett sätt att veta hänvisar också till vad orden säger innehåll och semantik och vem som sa dem trovärdighet. Även om dessa är de fyra etablerade sätten att veta i TOK, där konsthistorisk uppsats potentialen för ett femte sätt att veta:... Begravningsritualer: De tidiga kineserna Från tidiga kinesiska perioder, med början ungefär från Shangdynastin, har det kinesiska samfundet varit av tron ​​att själarna hos de som dör existerar i en annan värld. Denna värld kallas underjorden och att gravar var deras jordiska bostäder Kina Höjdpunkter, Syftet med denna artikel är att diskutera de olika begravningsritualer och seder som praktiserades under den antika kinesiska perioden, konsthistorisk uppsats. Andliga ritualer Det lämpliga sättet för begravningsceremonin har alltid varit en aspekt av stor betydelse för kineserna.


En persons själ troddes lämna den fysiska kroppen vid tidpunkten för döden, med syftet att ta konsthistorisk uppsats plats i andevärlden. Därför, enligt de tidiga kineserna, gav en omständlig begravning andarna i den efterföljande världen, tillsammans med de efterlämnade efterlämnade personerna, konsthistorisk uppsats, en korrekt indikation på rangen av... Educators Perception Of Tenure Introduktion till begreppen Enligt syftesförklaringen är syftet med den designade studien att använda en blandad metod för att undersöka de underliggande uppfattningarna hos universitetsprofessorer med särskild tonvikt på tre analysområden enligt följande: 1 Frågor relaterade till anställning och granskning efter anställning; 2 Kulturellt motstånd eller entusiasm mot olika implementeringar; och 3 Organisatorisk effektivitet i nuvarande strategier för hantering av anställnings- och efterprövningar.


Ytterst är forskarens mål att samla empiriska bevis relaterade till uppfattningar om anställning och organisatorisk effektivitet för att informera beslutsfattare och andra som är viktiga för att fatta beslut om anställning och granskning efter anställning för en institution. I allmänhet erbjuds anställning endast när rigorösa kriterier är uppfyllda enligt definitionen... Kultur Termen "kultur" beskrev ursprungligen aspekter av odling inom jordbruket men har i nuvarande mening använts inom antropologin för att förklara de aspekter av mänskligt beteende som inte kan tillskrivas genetiska influenser Gertz, Gertz definierar kultur som att den har två aspekter: förmågan att agera kreativt och representera erfarenhet genom civilisationen och de distinkta skillnaderna i hur olika grupper av människor representerar sin erfarenhet.


Kultur är en stark kraft i människors överlevnad men är också en bräcklig enhet. Kultur kan ständigt förändras och kan lätt gå förlorad eftersom kultur finns i människors medvetande och tankar. Av denna anledning särskiljer många antropologer och sociologer kultur ytterligare in i materiell kultur, de distinkta fysiska artefakterna ett samhälle skapar och icke-materiell kultur som i princip består av alla andra aspekter av kulturen Newman, Fokus i materialkulturstudier är att förstå en viss konsthistorisk uppsats. Lånade element från antika konstverk har spelat en avgörande roll i samtida konstruktionsteknisk utveckling. Som har observerats även i tidigare tider, kan en sammanställning av olika konstverk från antiken assimileras med hjälp av avancerad teknologi för att skapa några av de bästa konstverken över hela världen Snell et.


al Kupolformade bostäder byggda med användning av lokalt hittat material kan spåras tillbaka till förhistorisk tid. Sådana byggnader kan ses även i nutida. Även om den exakta tidpunkten och platsen för konstruktionen av den tidigaste kupolen är okänd, kan en och annan primitiv kupol ses i antik konsthistoria. Man kommer att stöta på referenser till tegelkupoler i forntida konst från den främre östern samt kupoler av sten i Västeuropa och Mellanöstern. Ovanstående exempel, med användning av olika material som tyg, trä och lertegel, antyder en delad källa eller flera oberoende traditioner. I dagens tid, inhemska.., konsthistorisk uppsats. Ebtissam Algosaibi beskrivs som "mycket övertygande" sedan hon övertygade sin far att skicka henne till en brittisk internatskola 6.


Hennes beslutsamhet blev en drivande faktor i Erums framgång, konsthistorisk uppsats, hennes smyckesföretag. Algosaibis utbildning i konst och konsthistoria drev hennes passion för design. Hon designade först möbler, konsthistorisk uppsats, och insåg sedan att hennes djupare vision var att skapa smycken. Beväpnad med sin nya vision, konsthistorisk uppsats, Algosaibi sänkte alla sina personliga besparingar i ädelstenar och började designa en smyckelinje med islamisk estetik som skulle vara relevant för lyxmarknaden i hennes hemland, Saudiarabien.


Flera andra personliga faktorer bidrog till Algosaibis framgång och Erums framgång. För det första blev Algosaibi inte avskräckt av motgångar. För det andra hade Algosaibi tillgång inte bara till finansiellt kapital och säkerhet utan också privilegierna av sociala kontakter med elitklient och personer i... Co-teaching modeller i det mest traditionella formatet konsthistorisk uppsats, metoden one-teach, one-support, det finns en enskild lärare som ansvarar för det mesta av innehållet i klassen medan den andra läraren eller lärarassistenten ger stöd vid behov, som när eleverna arbetar självständigt eller om en elev med särskilda behov kräver stöd för en funktionsnedsättning, såsom ASL-tolkning.


Denna co-teaching-modell kan dock även användas med två lärare i ett tag-team-format, konsthistorisk uppsats en lärare har mer kunskap än den andra om specifika innehållsområden. Exempelvis skulle två grundskoleklassrum kunna kombineras till en specialenhet om konstvetenskap, konsthistorisk uppsats, om en av lärarna hade större kunskaper inom detta ämnesområde medan den andra läraren gav undervisning i ateljékonst "5 samundervisningsformat", kan assistenten eller medläraren också arbeta med små grupper medan huvudlektionen undervisas, om dessa grupper.., konsthistorisk uppsats. PLANETEN KOMMER BLI FRIDIGARE UNDER MIN LIVSTID -- HUR ÄR DETTA SANNOLIKLIGT KOMMANDE? Om planeten ska bli mer fridfull under min livstid: Hur ska detta ske?


Under årens lopp har många typer av lösningar föreslagits på problemet med det ständiga krigstillståndet som har gripit mänskligheten i så många år: politiska, ekonomiska och konstnärliga lösningar. Alla dessa lösningar har till viss del misslyckats. Den här uppsatsen kommer kortfattat att gå igenom några av dessa förslag och sedan föreslå att dessa olika lösningar inte kan användas isolerat. Fred måste åstadkommas genom en mångfacetterad insats, både genom ett kulturskifte och genom att skapa stödjande institutioner som underlättar dialog. För att åstadkomma världsfred eller konsthistorisk uppsats åtminstone för att skapa en fredligare planet krävs förändring på alla nivåer i samhället.


Williams Case Memo L. Jones Governor's Office Memo: California Quality Education Commission -- Adekvans Med den nyligen genomförda uppgörelsen av Williams-fallet återstår flera frågor som guvernören måste ta upp, konsthistorisk uppsats. För att hjälpa till i detta beslutsfattande konsthistorisk uppsats, Följande kommer att inkludera en bedömning av uppgörelsen, dess förväntade inverkan på elevernas prestationer, såväl som de sannolika vägar som California Quality Education Commission sannolikt kommer att sträva efter när det gäller tillämpningen av "tillräcklig finansiering" för att uppnå sina reformatoriska mål, som samt en slutlig rekommendation om bästa möjliga tillvägagångssätt.


Förlikningen: När Williams-fallet inleddes började det som ett svar på konsthistorisk uppsats California Quality Education Commission betraktade som en statlig kris där skolbarn i Kalifornien "undervisas i tråkiga, överfulla skolor utan tillräckligt med läroböcker och utbildade lärare Morrison och Forrester. Således började en grupp individer och organisationer... Billån, konsthistorisk uppsats, kreditkortslån och bolån har alla minskat. En annan fråga som plågar högre utbildning är hur man kan minska eller minska påverkan av dessa stigande kostnader på deras studenters liv. Många av dessa kostnader är indirekt korrelerade till undervisning och är därför okontrollerbara på en marknad som subventioneras av staten, konsthistorisk uppsats.


Men många frågor är direkt relaterade till undervisningen och är därför kontrollerbara. Dessa inkluderar studentdemografi, politik för ekonomiskt stöd till institutioner och omkostnader. Högre utbildning måste nu få tillgång till de tillgängliga alternativen för att sänka de totala kostnaderna för undervisning. Distansutbildning kan till exempel sänka kostnaderna förknippade med kostnaden konsthistorisk uppsats levande. Onlinekurser kan sänka den totala kostnaden för kurser. Hur som helst, konsthistorisk uppsats, högre utbildning måste därefter hantera dessa kostnader på ett sätt som gynnar institutionen samtidigt som det hjälper inkommande studenter.


Detta underlättar det övergripande strikta användarlöneargumentet eftersom de som är villiga... Hemingways A Moveable Feast ger en anmärkningsvärd inblick i livet och tiden för en av världens stora moderna författare. Men det som gör A Moveable Feast tidlös är att den fångar en era. I de postumt släppta memoarerna skriver Hemingway om en av det parisiska livets glansdagar. Den bohemiska atmosfären är påtaglig, berättad i Hemingways karaktäristiskt dämpade och bedrägligt enkla prosa. Paris var en härd för kreativ energi under s. Det vet läsarna redan från kortfattade möten med film, litteratur och konsthistoria. Hemingway väcker Paris i s till liv. Författaren återskapar scener, konversationer och situationer som ger läsaren direkt in i gatulivet, barerna, festerna och sovrummen för människorna som Hemingway möter.


Titeln på memoarerna kommer från en rad i Hemingways författarskap, konsthistorisk uppsats, att Paris i sig är en "rörlig fest. Ironiskt nog kunde Apollo som föredrog Troja framför Grekland i det trojanska kriget ha räddat sin stad.





uppsats om vattenhushållning



När du skriver ut den här sidan måste du inkludera hela det juridiska meddelandet. Alla rättigheter förbehållna. Detta material får inte publiceras, reproduceras, sändas, skrivas om eller omdistribueras utan tillstånd. Användning av denna webbplats innebär att du accepterar våra villkor för rättvis användning. Dessa OWL-resurser ger vägledning om typiska genrer med den konsthistoriska disciplinen som kan förekomma i professionella miljöer eller akademiska uppdrag, inklusive museikataloginlägg, museititelkort, konsthistorisk analys, anteckningar och konsthistoriska prov.


Vanligtvis i en konsthistorisk klass kommer huvuduppsatsstudenterna att behöva skriva för en avslutande uppsats eller för en tentamen är en formell eller stilistisk analys. En formell analys är precis vad det låter som - du måste analysera konstverkets form. Detta inkluderar de individuella designelementen - komposition, färg, linje, textur, skala, kontrast, etc. Frågor att överväga i en formell analys är hur alla dessa element går samman för att skapa detta konstverk? Tänk på formell analys i relation till litteratur — författare ger beskrivningar av karaktärer eller platser genom det skrivna ordet. Hur förmedlar en konstnär samma information?


Organisera din information och fokusera på varje funktion innan du går vidare till texten - det är inte idealiskt att diskutera färg och hoppa från rad till sedan i slutsatsen diskutera färg igen. Sammanfatta först konstverkets övergripande utseende - är detta en målning? Använder konstnären endast mörka färger? Varför tunga penseldrag? etc och diskutera sedan detaljer om objektet — detta specifika djur är grått, himlen saknar en måne, etc. Återigen, det är bäst att vara organiserad och fokuserad i ditt skrivande - om du diskuterar djuren och sedan individerna och går tillbaka till djuren riskerar du att göra ditt skrivande oorganiserat och svårläst. Det är också idealiskt att diskutera styckets fokus - vad som är i centrum?


Det som sticker ut mest i stycket eller tar upp det mesta av kompositionen? Ett stilistiskt tillvägagångssätt kan beskrivas som en indikator på unika egenskaper som analyserar och använder de formella elementen 2-D: linje, färg, värde, form och 3-D alla dessa och massa. I mitten av 600-talet till tidigt femte skapades stående marmorstatyer i naturlig storlek av unga kvinnor, ofta utsmyckade klädda i muntert målade plagg, kända som korai. Den tidigaste korai är en Naxian kvinnor till Artemis. Statyn bär en åtsittande, bältad peplos, vilket ger kroppen ett mycket enkelt utseende. De tidigaste korai bar den enklare Dorian peplos, som var ett tungt ylleplagg. Från ca , de flesta bär ett tunnare, mer utarbetat och ljust målat joniskt linne och himation.


En till stor del kontrasterande grekisk staty till korai är Venus de Milo. Venus från topp till tå är sex fot sju tum lång. Hennes höfter tyder på att hon har fått flera barn. Även om hennes kropp visar sig vara tung, verkar hon fortfarande nästan vara viktlös. När hon ser Venus de Milo byter hon från sida till sida. Från höger sida ser hon nästan ut som en pelare och hennes ben bär det mesta av vikten. Hon verkar vara ordentligt planterad i jorden, och eftersom hon tittar till vänster, definierar hennes stora drag som hennes midja henne. Detta är kanske den mest omdiskuterade uppsatsen i konsthistorien - Avantgarde och Kitsch av Clement Greenberg i Generellt sett uppfattade Greenberg uppförandet av avantgardet som en sorts brådska att skydda estetiska standarder från att minska till kitsch som infördes av massan -produktion av konsumtionssamhället.


Samtidigt hävdade han att kitsch reagerar på akademisk konst genom att säga att all kitsch är akademisk, och omvänt, allt som är akademiskt är kitsch. Greenberg understryker dessutom distinktionen mellan hög konst och låg eller populär konst genom att föra med sig vissa historiska, sociala och politiska argument; han hävdar att moderna konstnärliga praktiker oundvikligen blev fokuserade på själva mediet; de förhåller sig inte till den sociala världen, och så blev de självförsörjande. Senare i sin karriär tog Greenberg avstånd från vissa punkter som uttrycktes i denna uppsats, och även om den diskuterades brett och undergrävdes av yngre författare, var den vid den tidpunkt då den gavs ut en radikal text med flera intressanta förslag.


Utvald bild: En förhandsvisning av Avant-Garde och Kitsch av Clement Greenberg, via thesilo. Walter Benjamin var och är fortfarande en av de avgörande författarna för konstvärlden vars verk fortfarande hyllas och refereras till idag. I synnerhet texten The Work of Art in the Age of Mechanical Reproduction citeras och utforskas med avseende på det tekniska paradigm som någonsin förändrats av det digitala. Den här uppsatsen publicerades nämligen i och den är baserad på utforskningen av begreppet äkthet original vs. falskt uttryckt genom aura av ett konstverk devalverat av mekanisk reproduktion. Ser man från den kritiska vänstermarxistiska hållningen, argumenterar Benjamin för utvecklingen av konstverket under kapitalismen; mekanisk reproduktion erbjuder konstnären ett nytt sätt att tänka och producera konstverk i frånvaro av traditionellt och rituellt värde och göra det till ett verktyg för sociopolitisk transformation.


Konstverket i den mekaniska reproduktionens tidsålder påverkade i hög grad strömningarna inom konsthistoria, kulturstudier och medieteori. Utvald bild: Okänd författare - Porträtt av Walter Benjamin, Källa Akademie der Kunste, Berlin - Walter Benjamin Archiv. Image creative commons. I , amerikansk konstkritiker och teoretiker, och grundare av den ikoniska October magazine, Rosalind E. Krauss skrev den centrala uppsatsen The Originality of the Avant-Garde. Genom att artikulera den skenbara kopian undersöker Krauss de estetiska och formella frågorna som uppstår av det elektrifierande förhållandet mellan originalet och kopian.


Dessutom ifrågasätter Krauss moderniteten samtidigt som han dissekerar praktiker av konstnärer som sträcker sig från Rodin till Sherry Levine och Carle Andre. Utvald bild: Rosalind Krauss - The Originality of the Avant-Garde. Theory of the Avant-Garde är en väsentlig text för att förstå avantgarde och skrevs av den tyske konstteoretikern Peter Bürger i Författaren beskriver de tidiga avantgarderörelserna som ett våldsamt angrepp mot den konstinstitution som syftar till att smälta samman konst och liv i ett. Bürger hävdar att denna avantgardistiska agenda resulterade i produktionen av oorganiska konstverk, och även om dessa konstnärer till slut misslyckades med att hantera sina ambitioner, hedrar författaren dem för att ha gjort en grundläggande förändring i utvecklingen av modern konst.


Enligt Bürger styrs konstens institutionella funktion i det borgerliga samhället av principen om autonomi: när den lösgör sig från livet, ställer den sig mot samhället genom att ge upp sin förmåga att göra en förändring. Den sista uppsatsen på vår lista heter Against Interpretation och är skriven av den hyllade författaren Susan Sontag , mest känd för sitt bidrag till att förstå fotografi. Den är skriven i , och ingår i en uppsatssamling som även innehåller On Style. Med denna speciella text föreslog Sontag konstens transcendentala kraft som ofta togs för given av de kritiker som var benägna att konstruera sina intellektuella läsningar. Dessutom underströk hon att den moderna tolkningsstilen tappade känslighet på grund av avsikt att gräva ut eller förstöra ett konstverk.


Utvald bild: Susan Sontag fotograferad i sitt hem, © Lynn Gilbert. 22 september, Balasz Takac. av Linda Nochlin Varför har det inte funnits några stora kvinnliga artister?

No comments:

Post a Comment